Balsamik sirkeli taze incir

Balsamik sirkeli taze incir

Toplam zaman: 15 dakika
MARKA: Gourmet Delicacies

Gerekli malzemeler;

  • 2 çorba kaşığı GOURMET DELICACIES Karadut Balsamik sirke
  • 2 adet portakal suyu
  • 2 çorba kaşığı doğal tatlı herhangi bir şurup(pekmez,bal,agave,hurma vs.)
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 3-4 adet karanfil
  • 10 adet incir (4’e bölünmüş) 

İncirleri gibi tam olarak bölmeden üzerlerine sadece birer derin çizik atacağız ve tek sıra olacak şekilde fırın tepsisine dizeceğiz.
Tepsi çok büyük olmasın ki incirler hazırlayacağımız suyun içinde kalabilsinler.
2 adet portakalın suyunu sıkın, şurubu,GOURMET DELICACIES Karadut Balsamik sirkeyi karıştırıp incirlerin üzerine dökün çubuk tarçınları ve karanfilleri de tepsiye yerleştirin.
Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın 200 derecede 10 dakika pişirin.incirler suyunu salıp yumuşamaya başlayınca folyoyu çekin 5 dakika daha pişirin.
Bu incirleri 3 tanesini servis tabağına alın üzerine veya yanına sade dondurma koyun.
Meyvelerin suyunu ayrıca ocağın üzerinde biraz daha kaynatarak yoğunlaştırıp sos olarak kullanabilirsiniz.
Bu sosu da soğutup dondurma ve incirlerin üzerinde gezdirin. Harika bir tatlı...

"NESRİN TEZCAN hanım'ın bize bu tarifi gönderdikleri için kendilerine teşekkür ederiz..."

anneden Üzüm Hoşafı ve Kuru Sebzeli Pilav

Üzüm Hoşafı ve Kuru Sebzeli Pilav

Toplam zaman: 20 dakika
Hazırlık zamanı: 5 dakika
Pişirme Süresi: 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 kişilik
MARKA: Anneden

Anneden markalı Üzüm Hoşafı ve Kuru Sebzeli Pilav


Eskiden büyüklerimiz kış aylarında kuru meyvelerden yaptıkları hoşafı yemeğin yanında yerlermiş. Özellikle Ramazan ayında oruç açarken mideyi rahatlatmak için ideal bir aperatif olarak çokça tüketilirmiş. Zaman içinde bu alışkanlık kaybolmaya başladı. Hoşafı yerken aynı kaşık ile pilav vs de yendiği için bu yemeklerin yağı da HOŞAF ın üzerine çıkarmış. HOŞAFIN YAĞI tabiri buradan gelmektedir. Biz de eski günlerde olduğu gibi bu ürünü tekrar ürettik ve siz tüketicilerin beğenisine sunduk. Toz şeker kullanılarak sadece meyveden üretilen bir ürün.
Afiyet olsun.

  • Kuru Sebzeli Pilav


Malzemeler

  • LİNFA markalı Karışık Sebze Kurusu
  • 2 su bardağı Baldo pirinç
  • Tereyağı
  • Tuz
  • 2,5 su bardağı sıcak su


Yapılışı

1-Pirinci sıcak suda tuz ile birlikte yıkadıktan sonra 5 dakika ıslatın
2-Pilav tenceresinde tereyağını eritmeye başlayın, daha sonra ıslattığınız pilavı suyunu süzdükten sonra tereyağı ile birlikte kavurmaya başlayın yaklaşık 2 dakika kavurduktan sonra 2,5 bardak sıcak suyu ilave edin. Tuzunu ekledikten sonra yarım bardak kuru sebzeyi direk pilava ekleyin ve hafifçe karıştırın. Kapağını kapatıp 15 dakika kısık ateşte demlenmeye bırakın.
Rengarenk harika pilavınız hazır.

anneden Kuru Domatesli Omlet

Kuru Domatesli Omlet

Toplam zaman: 15 dakika
Hazırlık zamanı: 5 dakika
Pişirme Süresi: 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 kişilik
MARKA: Linfa

Malzemeler

  • Linfa şerit kesim kuru domates 100gr
  • 1 adet soğan
  • 3 adet yumurta
  • 2-3 kaşık sıvı yağ
  • tatlı kaşığı tereyağı
  • tuz, karabiber

Hazırlanışı

  • Bir tavaya yağ koyup iyice kızartın
  • Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun,
  • Domatesleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun,
  • Yumurtaları ayrı bir kaba kırıp tuz, karabiber ekleyerek güzelce çırpın,
  • Yumurtaları domateslerin üzerine dökün,
  • Kısık ateşte istediğiniz yumuşaklıkta pişirin.
linfa Yaprak Sarma

Yaprak Sarma

Toplam zaman: 60 dakika
Hazırlık zamanı: 30 dakika
Pişirme Süresi: 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 - 6 kişilik
MARKA: Linfa

Malzemeler

  • 1 Kavanoz Linfa Taze Asma Yaprağı
  • 1 adet limon
  • Zeytinyağı
  • 1 Kavanoz Linfa Taze Asma Yaprağı (400gr)


İç Harcı

  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • Maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • Nane
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ


Hazırlanışı


Geniş bir kabın içerisine soğanlar rendelenir üzerine zeytinyağı dökülür. Pirinç yıkanarak kabın içerisine eklenir. Baharatlar, salça ve tuzu da ilave edildikten sonra ince kıyılmış maydanozu da eklenerek karıştırılır.(çiğden bir iç harç olacak) Yaprağın geniş kısmına iç harçtan konulur ve rulo gibi iki yanlardan kapatarak sarılır. Bu işleme yaprak bitene kadar devam edilir. Sardığımız yaprakların üzerine zeytinyağı ve limon dilimleri ekleyip yaklaşık 5-6 su bardağı kadar da sıcak su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.(üzerine sarmalar dağılmasın diye tencere kapağından biraz küçük ebatta bir kase kapatabilirsiniz.)

İşte hepsi bu kadar… Afiyet olsun…

linfa Taze Asma Yaprağında Sardalya

Taze Asma Yaprağında Sardalya

Toplam zaman: 38 dakika
Hazırlık zamanı: 25 dakika
Pişirme Süresi: 13 dakika
Kaç Kişilik: 4 - 6 kişilik
MARKA: Linfa

Malzemeler

  • 1 Kg Sardalya balığı
  • 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Kavanoz Linfa Taze Asma Yaprağı (400gr)


Sos için

  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 4-5 dal maydanoz


Hazırlanışı


Balıkları su içinde ovarak yıkayıp, pullarını giderin. Sol elinizde sıkıca tuttuğunuz balıkları elinizle boyunlarına bastırıp çekerek solungaçları ve bağırsaklarını çıkartın. Akan suyun altında yıkayıp süzün. Bunun yerine temizlenmiş de alabilirsiniz, tercih size kalmış. Hafifçe tuzlayın ve üzerlerinde zeytinyağını gezdirerek marine edin.

Izgaraya dizin ve Linfa taze asma yapraklarını kavanozdan çıkarıp hafifçe yağlayın. Yağladığınız taze asma yapraklarını ızgaradaki balıkların üzerine örtün ve orta taze asma yaprakları yanmayacak şekilde 8 dakikada bir, iki taraflarını çevirerek kızartın. Dağıtım tabağına isterseniz yapraksız olarak dizip, 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 limon suyu ve ince kıyılmış 4-5 dal maydanozu birlikte çırparak üzerine gezdirin ve servis yapın.

İşte hepsi bu kadar…

Anneden Domates Soslu Makarna

Domates Soslu Makarna

Toplam zaman: 10 dakika
Hazırlık zamanı: 3 dakika
Pişirme Süresi: 6 dakika
Kaç Kişilik: 4 kişilik
MARKA: Anneden

Malzemeler

  • 1 paket istenilen çeşitte makarna
  • Su
  • Tuz


Sos için

  • Anneden Yemek & Menemen Harcı
  • 2 veya 3 yemek kaşığı sıvı yağ.
  • İsteğe bağlı çeşitli baharatlar, çeşniler (kekik, fesleğen, sarmısak, soğan, nane vb…)


Hazırlanışı


Öncelikle belirtmeliyiz ki bu tarifimiz sağlıklı bir makarna yemek için al dante tarzında pişirmeye dayalıdır. Kaynayan suya tuzunu ekledikten sonra makarnanız su ile buluşmaya hazır hale gelecektir. Su tuz oranındaki kural basittir. On, yüz, bin oranına dikkat ederek doğru karışımı hazırlayabilirsiniz. Peki nedir bu on, yüz, bin oranı? Cevap basit; 10 gram tuz, 100 gram makarna ve 1000 gram yani bir litre su. Bir paket makarnanın genellikle 500 gram olduğunu düşünürsek bir paket makarna haşlamak için ihtiyacınız olan şey 5 litre su ve 50 gram tuzdur.

Hazırladığınız tuzlu su ile makarnanızı buluşturduktan sonra sıra pişirme aşamasına geliyor. Makarnanın al dente kıvamında pişmesi için gereken süre ortalama 8 dakikadır ancak bu makarnanın cinsine ve kalınlığına göre değişebilir. Bu aşamada paketin üzerindeki notlardan yardım alarak doğru al dente kıvamını yakalayabilirsiniz.
Makarnanızı süzme aşamasında dikkat etmeniz gereken en önemli nokta makarnayı soğuk suyun altında yıkamamak çünkü bilinenin aksine makarna yıkanmaz. Haşlanan makarnanın suyunun bir kısmını ayırarak hazırlayacağınız makarna sosunu tatlandırmak için kullanabilirsiniz.

Sosun Hazırlanışı


Misafir sayınıza bağlı olarak Anneden Yemek & Menemen Harcı‘nı sos tavanıza dökün, 2 veya 3 yemek kaşığı sıvı zeytinyağı gezdirin isteğe bağlı olarak Anneden Yemek & Menemen Harcı‘nıza nane, kekik, fesleğen, sarmısak, soğan gibi baharatlarla damak tadınıza uygun hale getirebilirsiniz.

İşte hepsi bu kadar… Sağlıklı Makarnanız Afiyet olsun…

linfa Menemen

Menemen

Toplam zaman: 3 dakika
Hazırlık zamanı: 1 dakika
Pişirme Süresi: 2 dakika
Kaç Kişilik: 4 kişilik
MARKA: Anneden

7’den 70’e bir çoğumuz için ailece toplandığımız pazar sabahlarının vaz geçilmezidir Menemen. Domatesleri, biberleri ince ince doğrayıp hazırlarsın bir yandan da çay demlenir… Şimdi sizleri bütün bu zahmetlerden kurtaracak bir tarifimiz var. Nasıl mı? Anneden Menemen Harcı‘yla sizin fazla bir şey yapmanıza gerek yok. Menemen hazırlamanın kolay yolunu bulduk.

İçindekiler

  • 1 Kavanoz 600gr Anneden Menemen Harcı
  • Tereyağ veya Sıvıyağ
  • 4 adet yumurta
  • Tuz


Hazırlanışı


Eskiden olsa hazırlanışı ile ilgili biberleri, domatesleri ince ince doğrayın soğanları pembeleşinceye kadar kavurun derdik ama artık öyle değil.

Bir tavaya yağ konulur ve eritilir, yağın içine ANNEDEN Menemen Harcı eklenir, kaynamaya başladıktan sonra yumurtalar kırılır ve piştikten sonra afiyetle yenir. ANNEDEN Menemen Harcı’nda tuz ve karabiber vardır, ancak arzu edilirse ilave edilebilir. Yaz sebzelerinden üretilmiştir, katkı ve koruyucu madde içermez.

Ve bitti… Afiyet olsun.

linfa Atom Mezesi

Atom Mezesi

Toplam zaman: 15 dakika
Hazırlık zamanı: 10 dakika
Pişirme Süresi: 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 - 6 kişilik
MARKA: Linfa

İçindekiler

  • Linfa Acı Kuru Biber
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Koyu kıvamda sarımsaklı süzme yoğurt
  • Kuru nane (arzuya göre)
  • Tuz


Hazırlanışı


Kuru biberleri saplarından ayırın ve mümkün olduğu kadar tohumlarını temizleyerek elinizde parçalayın. Biberleri tavaya alın ve üzerine zeytinyağını ekleyin. Kısık ateşte ısıtın ve soğumaya bırakın. Soğumuş biberlere sarımsaklı yoğurt ve kuru naneleri ekleyin, iyice karıştırın. Afiyet olsun.

Kuru Fasulye

Kuru Fasulye

Toplam zaman: 35 dakika
Hazırlık zamanı: 20 dakika
Pişirme Süresi: 15 dakika
MARKA: Linfa

İçindekiler

  • Linfa Kurutulmuş Acı Biber
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 adet soğan
  • 1 adet büyük domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 su bardağı sıcak su
  • Tuz


Hazırlanışı


Kuru fasulyeleri en az 4 saat öncesinden sıcak suyun içine koyun ve ıslayın. Soğanı ve domatesi ince ince doğrayın. Düdüklü tencereye soğan ve sıvı yağ koyun ve kavurun. Domatesi doğrayın. Linfa kurutulmuş acı biberi ve domatesi salçalarla birlikte soğanın üzerine ilave edip kavurmaya devam edin. Kavrulma işlemi bitince 5 su bardağı suyu ve tuzu ilave edip karıştırmaya devam edin. Son olarak kuru fasulyeyi ekleyip karıştırın. Düdüklü tencerenin düdüğü indikten sonra kuru fasulyeyi yaklaşık 15dakika daha pişirin. Afiyet olsun.

linfa Lahana Sarması

Lahana Sarması

Toplam zaman: 100 dakika
Hazırlık zamanı: 60 dakika
Pişirme Süresi: 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 - 8 kişilik
MARKA: Linfa

İçindekiler

  • 500 gram Linfa Taze Lahana Yaprağı
  • Tuz
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Maydanoz
  • Kimyon
  • Nane
  • Sıvı yağ


Üzeri İçin

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3-4 su bardağı sıcak su
  • Tuz


Hazırlanışı


Tencereye su koyup kaynatın. Su kaynadıktan sonra çok az tuz atın ve lahanayı dilediğiniz büyüklükte parçalara ayırıp suda haşlayın. Haşlandıktan sonra soğuk suda yıkayıp süzün. Tavanın içine sıvıyağ ve ince doğranmış soğanı koyup kavurun. Pirinci, salçayı ve baharatları ekleyin. 1 çay bardağı su ilave edin. Suyunu çekince tavayı ocaktan alın ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Lahanadan birer sarımlık parçalar koparın ve ucuna iç harcını ekleyin. Rulo şeklinde uzunlamasına sarıp tencereye dizin. Üzerine zeytinyağ, tuz ve salça ekleyin. Üzerine sıcak suyu ilave edin. 15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Dağılmaması için tencereye sığacak şekilde sarmaların üzerine bir tabak koyup tencerenin kapağını kapatın. Afiyet olsun.

CORPORATE

OUR PRODUCTS

PRESS ROOM

OUR SERVICES

OTHER LINKS

Social Media

Contact & Transportation Information

Telephones :

0(232) 348 1850

Email :

linfa@linfa.com.tr

Location :

Kemalpaşa OSB Mah. Ansızca San. Sit. (Küme Evleri) No: 303/1 Kemalpaşa/İzmir

Social Media