Lahana Sarması

linfa Lahana Sarması
Toplam zaman: 100 dakika
Hazırlık zamanı: 60 dakika
Pişirme Süresi: 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 - 8 kişilik
MARKA: Linfa

İçindekiler

  • 500 gram Linfa Taze Lahana Yaprağı
  • Tuz
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Maydanoz
  • Kimyon
  • Nane
  • Sıvı yağ


Üzeri İçin

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3-4 su bardağı sıcak su
  • Tuz


Hazırlanışı


Tencereye su koyup kaynatın. Su kaynadıktan sonra çok az tuz atın ve lahanayı dilediğiniz büyüklükte parçalara ayırıp suda haşlayın. Haşlandıktan sonra soğuk suda yıkayıp süzün. Tavanın içine sıvıyağ ve ince doğranmış soğanı koyup kavurun. Pirinci, salçayı ve baharatları ekleyin. 1 çay bardağı su ilave edin. Suyunu çekince tavayı ocaktan alın ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Lahanadan birer sarımlık parçalar koparın ve ucuna iç harcını ekleyin. Rulo şeklinde uzunlamasına sarıp tencereye dizin. Üzerine zeytinyağ, tuz ve salça ekleyin. Üzerine sıcak suyu ilave edin. 15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Dağılmaması için tencereye sığacak şekilde sarmaların üzerine bir tabak koyup tencerenin kapağını kapatın. Afiyet olsun.

Popüler Yemek Tarifleri